Publicaties

Stichting Oude Gelderse Kerken in het kwartaalblad Venster, jaargang 16, 2018, nummer 4 Kwartaalblad Venster

Kleurrijke expositie in de maanden augustus t/m oktober in het gemeentehuis van Berkelland, Borculo

Kunst bij Ludwig op 19,20 en 21 mei 2018Klanken en Kunst 2017
Niet een, maar twee keer heeft afgelopen jaar het event 'KLANKEN en KUNST in de KLUNTJESPOT' plaatsgevonden. Naast de inmiddels traditionele eerste zaterdagavond in november was er een zomereditie, mede dankzij subsidies van de Stichting Fonds 1819 en de Rabobank (via de actie 'Hart voor de Achterhoek'). Beide avonden ontlokten laaiend enthousiaste reacties aan de bezoekers.
Lees verder.....

Hallo allemaal,
Dit wordt een heel bijzondere morgen: jullie krijgen allemaal een vorstelijk hoofd met daarop een stoere kroon, die je in de mooiste, koninklijke kleuren mag schilderen.
Lees verder...

Laaiend enthousiast publiek door sfeer en virtuoze muziek, november 2016
Een geweldige sfeer, weergaloze muziek van enthousiaste jonge mensen, inspirerende kunst van twee totaal verschillende kunstenaars, we hebben genoten en komen de volgende keer zeker weer. Dat zijn zomaar enkele reacties van bezoekers aan KLANKEN EN KUNST IN DE KLUNTJESPOT IN Haarlo op 5 november 2016. Figuurlijk gesproken stonden ze op de banken . . .!
Buiten flakkerden tientallen lichtjes rond de toegang naar de PKN-kerk en naar het graf van de in 2002 overleden en in Haarlo begraven kunstenares jonkvrouwe Agnes van den Brandeler, van wie er deze avond een achttal werken zijn tentoongesteld.
Lees verder.....

KLANKEN ONTMOETEN KUNST 2015
Liefde, weemoed, verlangen, verrukking, passie en ontroering, de muziek van de klezmerband Di Mechaje raakt je ziel. Klarinet, viool, contrabas en accordeon jankten en juichten in de intieme ambiance van de rijksmonumentale kerk, die vanwege z'n achthoekige vorm door de Haarloërs liefkozend de Kluntjespot wordt genoemd.

Het concert is omlijst door een duo-expositie: van de in 2007 overleden Ap Dekkers zijn knappe aquarellen getoond in vriendelijke, natuurgetrouwe kleuren en van Ida Roekevisch hingen er grote olieverven in een emotioneel koloriet. Muziek als klankbord voor schilderijen, schilderijen als beeldende kamermuziek.

De organisatie - in handen van Ida Roekevisch en de Frans & Kapma Foundation - blikt tevreden terug vanwege de talrijke enthousiaste reacties van bezoekers en denkt na over een vervolg. . .Ode aan de maan in Kluntjespot
Gepubliceerd: 11 november 2014
Ode aan de maan

Verfklodders
Gepubliceerd: 30 mei 2014
Onder leiding van kunstenares Ida Roekevisch
Kinderen van De Bruil
kunstenaars in de dop
Gepubliceerd: 24-03-2014 11:48


Ida Roekevisch had voor de kinderen houten raamwerken laten maken in de vorm van een huis.

Ruurlo - Ida Roekevisch uit Haarlo kwam woensdagmiddag 19 maart kinderen van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken een schilderworkshop geven. Ida Roekevisch schildert zelf en exposeert haar werk op verschillende locaties. Deze middag werd gehouden in koffiecafé de Zoete Inval, dat naast openbare basisschool De Driesprong gehuisvest is. Een fijne locatie waar tien kinderen een leerzame en gezellige schildermiddag hadden. Ida Roekevisch had voor de kinderen houten raamwerken laten maken in de vorm van een huis. Deze huizen werden door ieder kind op zijn of haar eigen wijze beschilderd. Alle kleuren van de regenboog werden op de huizen gebruikt. Het eindresultaat was dan ook een prachtig regenboogdorp!

Expositie Kunstkring Het Gelders Eiland in zomer 2011 te Aerdt.
Inleiding door Ad Mertens, bestuurslid en dichter.Haarlo krijgt vleugels.


Presentatie nieuwe wijnen met kunstetiketten 2009 op het Hof van twente. (Twentelife)


De ontvangstruimte van appartementengebouw Gross Brinken aan de Verlengde Kroezelaan in Ruurlo is kleurrijker geworden. Kunstenares Ida Roekevisch uit Haarlo hing in de ruimte twee van haar schilderijen op.
Gross Brinken 27 november 2012

De sterren stralen weer langs de Twenteroute. Ter hoogte van het Danspaleis is zaterdag 1 december 2012
weer een enorme kerstboom opgericht met duizenden lampjes voor het goede doel.
Sterren stralen, Tubantia 27 november 2012

Kunst bij Ludwig. Tubantia april 2012

Zandsculptuur Aerdt is ode aan huizenkunst Ida Roekevisch.
Gelderlander, juni 2011

Aan de voorkant vrolijk, maar aan de achterzijde gehuld in melancholie. Clowns en paljassen intrigeren kunstschilder Ida Roekevisch uit Haarlo dermate, dat ze hen vele malen schilderde, filosoferend over het leven, dromend van een hemel, fantaserend over geluk en de bereikbaarheid daarvan.
Tubantia, november 2007

"Het liefst zou ik onzichtbaar zijn. Toch wil ik door middel van mijn schilderijen een boodschap overbrengen. Namelijk dat we respectvol moeten omgaan met elkaar, met de natuur en de cultuur."
Tubantia, september 2006

Lees meer.....


Nieuws

Jonge vluchtelingen verzorgen de aankleding van het culturele evenement Klanken & Kunst in HaarloPOOLSE KINDEREN KRIJGEN SCHILDER-WORKSHOP VAN IDA ROEKEVISCH
In vakantieboerderij Wensink in het Borculose buitengebied hebben 21 Poolse kinderen zich op 8 juli 2016 helemaal kunnen uitleven. De jongens en meisjes, diabetes patiŽntjes in de leeftijd tussen 8 en 12 jaar, zijn met vakantie in Nederland om er even helemaal uit te zijn. Onder leiding van kunstenares Ida Roekevisch gingen ze opgetogen aan de slag met verf in alle kleuren van de regenboog. Het thema was 'ECHT WAAR: BOMEN 'APPEN' MET ELKAAR!'
Lees meer.....

SINDS 1 JANUARI 2015 BESTUURSLID VAN DE FRANS & KAPMA FOUNDATION
Begin dit jaar heeft een bestuurswisseling van de Frans & Kapma Foundation plaatsgevonden.
Dr. Niek Frans, medeoprichter en voorzitter, is terug getreden en in zijn plaats is drs. Erik van Buul, registeraccountant te Hilversum, bereid gevonden het voorzitterschap van de stichting op zich te nemen. Als derde lid van het bestuur is toegetreden mevrouw Ida Roekevisch Ė Klein Braskamp, kunstenaar te Haarlo. De bestuursleden doen hun werk onbezoldigd. Teneinde gemakkelijker &Kapma Foundation te kunnen realiseren is deze bestuurswisseling nodig gebleken.
Zie website www.frans-kapma-foundation.com

'STERREN STRALEN' OOK IN 2012
Voor het tweede achtereenvolgende jaar is Ida Roekevisch door Nederlandse Rotaryclubs gevraagd een kerstkaart te ontwerpen voor de 'Sterren stralen' actie, waarvan de opbrengst gaat naar kinderen ëren van sportkansen voor kinderen in achterstandsituaties het concrete doel van de afdeling Barchem & Berkel, maar ook elders in het land worden lokale projecten gesteund, die kansarme kinderen laten stralen.
Lees meer.....

SCHILDERIJ IDA ROEKEVISCH OP 53.000 KERSTKAARTEN
"De Rotary Clubs in Nederland hebben mij gevraagd of ik in het kader van hun actie 'Sterren stralen' een kerstkaart wilde ontwerpen, waarvan de opbrengst straks naar goede doelen in de verschillende regio's gaat. Kinderen uit achterstandsgezinnen een keertje echt laten stralen is het uitgangspunt. Daar wil ik uiteraard graag aan meewerken. Drie schilderijen heb ik gemaakt. Deze is geselecteerd en de afbeelding wordt nu in een oplage van 53.000 gedrukt en strak à 5 euro verkocht ten behoeve van het goede doel. Op dit moment hebben 12 Rotary afdelingen in Nederland, België en Duitsland toegezegd aan de actie, die voor het zevende achtereenvolgende jaar wordt gehouden, mee te doen."